ZIJN  ER NOG VRAGEN?

Ignaas Devisch  (illustraties: Davien Dierickx)

Borgerhoff & Lamberigts, 2020

EAN 9789463933087

96 pagina's

INHOUD

Ignaas Devisch is schrijver, professor filosofie en ethiek en vooral een van 's lands meest bekende en invloedrijke stemmen. Normaal richten hij en de filosofie zich tot volwassenen, maar natuurlijk stellen ook kinderen zich vragen over het leven en over de wereld. Het is voor hen dat Devisch dit boek schreef.


Verpakt in een spannend verhaal geeft de filosoof antwoorden op vragen als "waar komt de mens vandaan?', "waarom is de wereld onrechtvaardig?', "wat is de zin van het leven?' en "hoe weten we of iets waar is?'. Die antwoorden zijn niet altijd eenduidig, roepen soms nieuwe vragen op. Maar zo werkt filosofie nu eenmaal.


Een wonderlijk en uniek boek, fantastisch geïllustreerd, waarbij kinderen antwoorden krijgen op hun vragen.

IN DE MEDIA

De wereld van Sofie, radio 1

09 oktober 2020

“Zijn er nog vragen?” is de titel van het gloednieuwe boek van filosofen Ignaas Devisch, uit bij Borgerhoff & Lamberigts. Een boek over filosoferen met kinderen. Hoe pak je dat aan? Hoe geraak je als ouder of leerkracht verder dan “Waarom? Daarom!” bij vragen als "Waarom leven wij? Waarom is er onrecht in de wereld?" enzovoort.

Interview, De Morgen

02 oktober 2020

Wat is nepnieuws, wat is waar? Met zijn boek ‘Zijn er nog vragen?’ spoort filosoof Ignaas Devisch (50) kinderen en ouders aan om kritisch met informatie om te gaan.‘Het oerprobleem van de filosofie, de vraag naar waarheid, staat meer dan ooit onder druk.’

 

Artikel, Het Nieuwsblad

06 oktober 2020

Ook kleine kinderen stellen de grootste waarom?-vragen. En meer dan eens overvallen ze er hun ouders mee, die al snel grijpen naar het antwoord “Daarom!”. Om kinderen én ouders op weg te helpen een écht antwoord te zoeken, heeft filosoof Ignaas Devisch (UGent) het kinderboek ‘Zijn er nog vragen?’ geschreven.

Wil u mij contacteren voor een lezing, debat of consultancy?


U kan contact met mij opnemen via onderstaand contactformulier.


Dan contacteren wij u zo spoedig mogelijk terug

CONTACT

facebook

twitter

linkedin

Foto Home © Koen Broos